Lukeminen voi olla myös sosiaalinen harrastus

Vaikka hyvään kirjaan uppoutuminen oman kodin rauhassa on monelle parasta rentoutusta ja laatuaikaa, ei lukuharrastus silti välttämättä tarkoita pelkkää yksinoloa. Suositut lukupiirit ovat hieno tapa jakaa lukukokemuksia ja vertailla luetun kirjan herättämiä ajatuksia ja tuntemuksia, ja tavata samalla saman henkisiä ihmisiä ja ylläpitää sosiaalista elämää.

11 Nov 2018

Kirjat kehittävät ajattelua

Lukeminen on mitä mainioin harrastus. Se kehittää mielikuvitusta ja ajattelua ja onkin todettu, että paljon kirjoja lukevilla on selvästi suurempi sanavarasto ja kyky ilmaista itseään monin eri tavoin verrattuna sellaisiin ihmisiin, joilla kirjat eivät kuulu elämään juuri ollenkaan. Lukemista onkin hyvä tukea jo pienestä pitäen, sillä kirjojen parissa varttunut lapsi kasvaa aikuiseksi, jolle lukeminen on luonteva osa arkea ja myös rakas harrastus, jonka parissa voi rentoutua. Tämä blogi perehtyykin kirjojen ja lukemisen maailmaan.

Sivulta on aiemmin löytynyt kirjoja käsittelevä sivusto Kirjan vuosi, joka on kuitenkin lopettanut toimintansa ja tilalle on tullut täysin itsenäinen blogi. Huomioithan, ettei tämän blogin sisällöllä ole mitään tekemistä aiemman sivuston tai sen omistajan kanssa.