Kirjan vuosi

Vuonna 2015 vietetään ensimmäistä kertaa Kirjan vuotta. Kirjan vuonna nostetaan kirjat esiin ilon ja elämysten lähteenä. Kirja tarjoaa virkistystä, apua, tietoa, neuvoa, ajankulua, seuraa, elämyksiä, tunteita, mielenhuoltoa, vertaistukea, lepoa, rauhaa ja energiaa. Se rakentaa ja ylläpitää suomalaista kulttuuria ja suomen kieltä.

Kirjan vuosi 2015 kutsuu mukaan tekemään näkyväksi kirjallisuuden ja kirja-alan volyymin Suomessa. Toimijat kokoontuvat Kirjan vuonna yhteisen ilmeen alle näyttämään, kuinka paljon kirjallisuudessa ja kirja-alalla tapahtuu. Mukana on niin kaunokirjallisuuden, tietokirjallisuuden kuin sarjakuvien ja lastenkirjallisuudenkin tekijöitä ja toimijoita. 

Kirjan vuosi houkuttelee ja innostaa myös uusiin avauksiin. Sen tarkoitus on rohkaista uusia toimijoita liittämään kirjat ja kirjallisuus osaksi omaa toimintaansa. Kaikki halukkaat ovat tervetulleita mukaan Kirjan vuoden tapahtumajärjestäjiksi ja osallistujiksi. 

Kirjan vuosi nostaa kirjat esiin ilon ja elämysten lähteenä ja houkuttelee uusia lukijoita kirjojen pariin. Kirjan vuonna edistetään kirjan ja kirjallisuuden asemaa ja kirjojen lukemista. Kirjan vuosi luo kulttuuritahtoa kirjallisuuden hyväksi. Se jatkaa suomalaisen kirjallisuuden juhlintaa, joka alkoi Frankfurtissa vuonna 2014. Idea Kirjan vuodesta on alun perin kirjailija, professori Laila Hirvisaaren.

Kirjan vuosi -logo on vapaasti käytettävissä. Tapahtumat ja hankkeet voi liittää Kirjan vuoteen yksinkertaisesti lataamalla logon käyttöönsä ja ilmoittamalla tapahtumansa Kirjan vuoden tapahtumakalenteriin tällä sivustolla. 

Kirjan vuonna kokoontuu kirja-alan toimijoista koottu Kirjan vuoden yhteistyöryhmä, jonka puheenjohtajana toimii Suomen tietokirjailijat ry:n edustaja. Hallinnollisessa vastuussa hankkeesta on Kirjan vuosi ry.

Lisätiedot:

Laura Karlsson, Kirjan vuosi ry, toiminnanjohtaja, laura.karlsson@kirjanvuosi.fi 050 5715511

 

Yhteystiedot

Kirjan vuosi ry
Toiminnanjohtaja Laura Karlsson
laura.karlsson@kirjanvuosi.fi
050 571 5511

Yhteistyöryhmän puheenjohtaja:
Jukka-Pekka Pietiäinen, Suomen tietokirjailijat ry:n toiminnanjohtaja, jukka-pekka.pietiainen@suomentietokirjailijat.fi  050 543 9891